MOV projekti - mladi

AKTUALNI PROJEKTI:

PROJEKT: Organizacija hitrih zmenkov iskalcev zaposlitve z delodajalci - 2020

Mestna občina Velenje v letu 2020 sofinancira projekte mladih za dosego ciljev iz Lokalnega programa razvoja delovanja mladih v Mestni občini Velenje. V sklopu tega se na sedežu Zavoda USPEŠEN.SI izvaja projekt Organizacija hitrih zmenkov iskalcev zaposlitve z delodajalci.

Povzetek projekta: Hitri zmenki so ena od možnosti spoznavanja delodajalcev z iskalci zaposlitve. Gre za hiter način, kako v čim krajšem času spoznati čim več kandidatov. To so organizirana srečanja, kjer se spoznavajo predstavniki podjetij in potencialni kadri. Gre za inovativno, hitro in kratko povezovanje. V petminutnem srečanju oseba predstavi svoj zaposlitveni profil, izkušnje, prednosti, delodajalec pa postavi nekaj vprašanj. Delavnico Hitri zmenki bomo organizirali v dveh dneh. Prvo srečanje je namenjeno predhodni pripravi na hitre zmenke z delodajalci. Udeleženci bodo dobili napotke o načinu predstavitve, pomenu telesne govorice, poslovnem bontonu ter kako v čim krajšem času povedati bistvo. Opremljeni bodo z informacijami kot so: predstavitev podjetja iz katerega prihaja delodajalec, kakšen kader potrebujejo, kaj iščejo pri kandidatih, kakšen CV jih pritegne in kako bodo potekali hitri zmenki z delodajalci. Pri pripravi na hitre zmenke bomo uporabili vprašalnike osebnostnih lastnosti in kompetenc. Prav tako bodo udeleženci zapisali na delovni list svoje formalno, neformalno pridobljeno znanje, delovne izkušnje. Vse to bo osnova za pripravo CV vizitke in kvalitetne predstavitve na Hitrih zmenkih. Drugo srečanje je namenjeno srečanju z zunanjimi partnerji, ki bodo v vlogi delodajalcev ter bodo sprejeli iskalce zaposlitve, jih ocenili, podali povratno informacijo o njihovem nastopu in podali nadaljnje napotke o izboljšanju njihove predstavitve.

Cilji projekta: Mladi iskalci zaposlitve prepoznajo, popišejo svoje kompetence; znajo opredeliti formalno, neformalno pridobljeno znanje; poznajo osebnostne lastnosti; spoznajo pravila poslovnega bontona idr.

Predviden termin izvedbe projekta: 15. 5 2020 - 15. 11. 2020

Predvidena lokacija izvedbe projekta: Zavod USPEŠEN.SI, Trg mladosti 6, 3320 Velenje

Uporabniki projekta: Mladi brezposelni, aktivni iskalci zaposlitve, ki pri svojem kariernem razvoju in vstopanju na trg dela potrebujejo dodatno spodbudo za zaposlitev in informacije na področju trga dela.

  • Program/delavnica Hitri zmenki se izvede v dveh srečanjih:

Prvo srečanje je namenjeno predhodni pripravi na hitre zmenke z delodajalci. Udeleženci dobijo napotke o načinu predstavitve, pomenu telesne govorice, poslovnem bontonu ter kako v čim krajšem času povedati bistvo, da pritegnejo delodajalca.

Drugo srečanje je praktično naravnano. Udeleženci delavnice opravijo razgovor z delodajalcem, ta jih nato oceni in poda povratno informacijo o njihovem nastopu in morebitne nadaljnje izboljšave.

 

 

ZAKLJUČENI PROJEKTI:

PROJEKT: Organizacija hitrih zmenkov iskalcev zaposlitve z delodajalci - 2019

PROJEKT: Računalniški tečaj - 2018

PROJEKT: Organizacija hitrih zmenkov iskalcev zaposlitve z delodajalci - 2018