Zaključni dan II. skupine

26.02.2021
Zaključni dan II. skupine

Danes je za naš program Socialne aktivacije »AS – Aktiviraj Se!« bil grenko sladek priokus. Namreč, izvedli smo zadnji dan aktivnosti z udeleženci II. skupine.

Znotraj 6 mesečne skupne poti smo doživeli mnogo dejavnosti in tudi marsikateri izziv – od spontanih skupinskih druženj, do strokovnih delavnic in predavanj z zunanjimi strokovnjaki na raznovrstnih področjih, do ustvarjanja glinenih izdelkov, razvijanja projektnih del, sodelovanja z lokalnimi podjetji ter vključevanje v delovne aktivnosti, obiskovanje razstav, odkrivanje lepot hiše mineralov, sprehodov, ki so vključevali spoznavanje drevesnic, preizkušanje veščin kuhanja, itd.

Ves ta čas pa smo korakali skupaj ob prijetnih trenutkih, iskreno sprejemali različnosti med nami, razvili krog zaupanja in varnosti, si stali ob strani, kadar je bilo komu hudo ter spoznali, da je 6 mesecev (kljub vmesnemu času, ko se je naše druženje za določen čas ustavilo) bila skupina res povezana in da so se rodili novi pristni odnosi.

S hvaležnostjo smo dan zaključili, vedoč, da se vezi med nami niso končale.

 

Program sofinancirajo Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti in Evropska Unija iz Evropskega socialnega sklada.