Socialno stičišče i-Velenjčan

Socialno stičišče i-Velenjčan je bilo ustanovljeno na začetku leta 2014 in vsa leta deluje pod okriljem Zavoda Uspešen.si. 

Namenjeno je zagotavljanju informacijske točke za posameznike, da lahko na enem mestu dobijo vso podporo in informacije o institucijah, ki urejajo posamezne pravice, pravno svetovanje, pomoč pri pripravi dokumentacije in izpolnjevanju zahtevanih obrazcev ipd. Številni posamezniki so funkcionalno slabo pismeni in se težko znajdejo pri vsej administraciji, birokraciji in zapletenih postopkih, zato potrebujejo pomoč in ustrezno svetovanje. Mi smo tu, da jim pri tem pomagamo in to brezplačno.

Na informacijski točki posameznikom zagotavljamo, da lahko na enem mestu pridobijo vse ustrezne informacije, pravne podlage, obrazce in nasvete za uspešno in hitro rešitev trenutnih težav.

Brezplačne storitve za uporabnike ves čas zagotavlja Zavod Uspešen.si. V letu 2014 in 2015 smo za izvajanje socialnega stičišča i-Velenjčan pridobili tudi dodatna sredstva s strani Mestne občine Velenje