Strateško partnerstvo Mreža in Regionalno stičišče Novus - Evropski projekti

01.07.2021
Strateško partnerstvo Mreža in Regionalno stičišče Novus - Evropski projekti

 

Strateško partnerstvo Mreža in Regionalno stičišče Novus sta aprila letos pripravila usposabljanje za nevladne organizacije na tematiko EU razpisi in projektne prijave. Namen delavnice je bil udeležencem prikazati različne programe in razpise, predvsem iz sredstev EU in predstaviti osnove, ki so potrebne za pripravo novih projektov oziroma razpisne dokumentacije. Predvsem je šlo za splošen vpogled v programsko shemo evropskih sredstev in oblikovanje lastne projekte ideje za razpis.

Udeleženci so pridobili praktično znanje, ki so ga lahko nemudoma prenesli v svoje okolje in na svoje koncepte. Navdušeni smo, da so to znanje tudi takoj uporabili. Tako je Zavod Uvid iz Rogaške Slatine prijavil kar dva projekta manjših partnerstev v programski shemi Erasmus+. Čestitamo in držimo pesti!

Predviden drugi rok za manjša partnerstva je 3. novembra 2021. Več informacij o programu najdete na tej povezavi.

 

Aktivnosti partnerstva Mreža sofinancira Ministrstvo za javno upravo v okviru JR za razvoj in profesionalizacijo NVO in prostovoljstva 2019.

Aktivnosti Regionalnega stičišča Novus sofinancira Ministrstvo za javno upravo iz Sklada za razvoj NVO v okviru Javnega razpisa za podporno okolje za razvoj nevladnih organizacij 2019 - 2023.​